21 april, 2011

Skisspaus 056 - Svenska TecknareDen här lilla skissen gjorde jag under en föreläsning från Svenska Tecknare när jag besökte Serie- och Bildberättarprogrammet på Högskolan i Gävle för en liten tid sedan. Jag missade den föreläsningen när jag själv gick utbildningen så jag passade på att ta igen när tillfälle gavs. Är man seriös med att arbeta som illustratör/serietecknare så tycker jag man bör vara med i Svenska Tecknare. Det är en intresseförening men fungerar lite som en fackförening för tecknare. Är man medlem så får man hjälp med att skriva avtal, frågor om allt från prissättning till upphovsrätt etc.

Follow Efraims Tecknarblogg

2 kommentarer:

  1. fin skiss du gjort igen, jag gillart!! :)

    ja det där med Svenska Täknare har jag tänkt på och vill vara med, men kraven är lite höga tycker jag, visst är det 10 publicerade jobb man måste ha gjort? som nybörjare har jag ingen chans tror jag, inte än iallafall :)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Om man studerar eller nyligen har studerat på en konstnärlig/grafisk linje så kan man slippa arbetsproven eftersom det kan ta lång tid att få ihop. Jag behövde bara skicka in ett studieintyg från Serie- och bildberättarprogrammet.

    SvaraRadera