05 mars, 2011

The Walking Dead

Zombie målad av en Zombie.

För ett tag sedan läste jag första seriealbumet av The Walking Dead som handlar om zombieapokalypsen. Igår kollade jag på det första avsnittet av tv-serien som man baserat på den tecknade serien, och den översteg faktiskt mina förväntningar! Jag var rädd att den inte skulle kunna leva upp till seriens kusliga stämmning och att det skulle bli en zombiesplatter-serie utan djup, men jag hade fel. Nu har jag bara sett första avsnittet och en bit in på andra, men jag rekommenderar serien starkt till den som inte har provat på! (Även den tecknade serien rekommenderas varmt!)

Jag blev lite inspirerad och gjorde en zombie, typ. Vid skissen så var allt bra, men när jag färglade den så var det som att jag glömt allt jag lärt mig om digitalt målande. Det gick så dåligt att jag började använda sista utvägar som dodge/burn och tunga filter för att dölja misstagen. Bilden är inte färdig men jag tänker inte ta den längre, ibland får man inse ett misslyckande och börja med något annat!
Follow Efraims Tecknarblogg

6 kommentarer:

 1. Snygg! Hehe The Walking Dead var faktiskt inte så pjåkig. Nu blir man bara otålig på fortsättningen(bara sett 6 episoder)

  Svar: Tack å mycket! Det är deltid, ibland heltid och in house, så jag har en arbetsplats där också nu, förutom "hemmastudion" :)

  SvaraRadera
 2. Sv: Haha, jaså, ja, jag är relativt nyfrälst när det gäller kaffe faktiskt. Vad roligt att du börjat recensera kaffesorter :-D

  Och tack!

  SvaraRadera
 3. Tycker ändå bilden blev cool, gillar hans uttryck! :) Har precis börjat läsa TWD i serieform, är klar med första albumet och har införskaffat de tre följande. Det är som du skriver riktigt bra. Har dock haft lite beslutsångest när det gäller tv-serien; vad är mest värt liksom, att läsa serien först eller att börja kolla tv-serien. Svåra frågor :)

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Åh, serien är jättebra. Och tv-serien också, trots att det bara är sex avsnitt:)

  SvaraRadera
 5. Malin: Kul att höra att du halkat in på kaffets väg! :D

  Martin: Tack! Tv-serien är bara 6 avsnitt ännu så har du läst första boken så tror jag att du har läst längre än vad tv-serien har kommit. Jag har läst första boken men ska fortsätta på de andra, har sett två avsnitt hittills och jag tycker de håller bra kvalitet. Det är faktiskt värt att kolla på den också! :p

  Dina: Tackar! Kul att ett likasinnat zombiefan (och dessutom skicklig tecknare verkar det som) har hittat hit :)

  SvaraRadera