06 februari, 2011

Skisspaus 031 + Tankar om webbplats

Bilden är gjord med blyerts och Promarkers
Jag är i första fasen på att skapa en riktig webbsite, dock inte från grunden utan genom att utgå från mallar genom en webbtjänst. Målet är att ha en ordentlig sida som är rik på innehåll och som lätt kan uppdateras.

Innehållet jag har planerat för är följande:
 • Blogg - Förstasidan när man kommer till sidan för att alltid få det färskaste innehållet. Förmodligen kommer jag att blogga både här och på den nya sidan under en övergångsperiod.
 • Galleri - Ett ordentligt galleri i flera olika kategorier för skisser, fotografier, illustrationer och serier.
 • Om mig - En liten presentation och biografi om vem som ligger bakom sidan.
 • Kontakt - Kontaktuppgifter helt enkelt.
 • CV - Olika illustrationsuppdrag och liknande som jag haft.
 • E-shop - Man ska lätt kunna köpa färdiga bilder, tryck och fanzin med PayPal och kreditkort.
Ungefär så långt har jag kommit i planeringen och det närmsta arbetet blir att samla innehållet och fixa utseende och layout. Jag gillar bloggens nuvarande känsla så den kommer nog vara stor inspiration.

Väldigt många läsare här är kreativa skapande människor, så min fråga till er är; skulle ni lagt till eller gjort något annorlunda om ni planerade en egen webbplats?
Follow Efraims Tecknarblogg

6 kommentarer:

 1. Jag tyckte det lät bra. Länkar kanske? Ofta bukar andra illustratörer/konstnärer byta länkar med varandra. En gästbok eller möjligheten att kommentera någonstans brukar också vara uppskattat men det är ju olika :)

  SvaraRadera
 2. Smart tänkt :) Jag hade nog tänkt en spalt på sidan med länkar, hade inte räknat in det innehållet här. Men det är klart att om det blir mycket kan jag lägga det på en separat sida istället. En gästbok vore inte svårt att lägga till men bloggen fyller väl nästan samma funktion?

  SvaraRadera
 3. Låter skitbra tycker jag! Det enda jag tänker på här är webshopen - något som är förenat med fara om du inte krypterar ordentligt. Bygger ju själv endel hemsidor, men har aldrig byggt en webshop, så jag vet inte hur det går till. Funkar det vore det ju kalasbra, om du får problem så kan du ju eventuellt ha så att man kan sätta in pengar på ett konto du har separat (som alltiod är tomt, förutom just för transaktion). För seriös känsla bör webshopen öppnas i ett nytt fönster, kanske på separat adress :)

  SvaraRadera
 4. De här kommer förmodligen göras via ett webbhotell så jag kommer i stort sett inte koda något själv, mest fylla med innehåll, sidor och ordna layout. Så om jag har en webshop så är det inte jag som har gjort den, som tur är... Det vore att ta sig lite vatten över huvudet :P

  SvaraRadera
 5. Åh vad skönt - jag visste inte att man kunde göra så :D Kör hårt!

  SvaraRadera
 6. Det kan man, fast nu verkar det som att Google Checkout som skulle använts inte finns att använda för Sverige ännu så blir det en webbshop så kanske det bara går att betala med PayPal. Skönt när det finns lite halvfabrikat för webbdesign, jag vill inte jobba heltid som webbdesigner utan som tecknare, det är stor skillnad :P

  SvaraRadera