19 december, 2010

Skisspaus 001

Välkommen till första inlägget i min nya följetong; Skisspaus

Jag gör många skisser och små kladdiga figurer som oftast bara blir liggande underst i någon hög eller i mitten av ett skissblock, vilket inte känns särskilt rätt. De som jag tycker innehåller någon slags kvalité kommer jag att publicera här på bloggen under kategorin Skisspaus (ja, jag älskar dåliga ordvitsar!). Förhoppningsvis kommer jag kunna lägga upp en ny skiss varje dag, ibland med förklarande bildtext och ibland i sin nakna enkelhet. Långa ingående inlägg om mina mer seriösa teckningar och annat skapande kan jag inte lägga upp varje dag, så det här är ett kompliment för att få mer regelbundna uppdateringar och samtidigt mer insyn i vad jag ritar.

När du läst det här hoppas jag att du inte kommer kunna hålla dig borta! Släpp vardagens stress och rutin. Kom hit till bloggen och låt mig bjuda på en Skisspaus! Det har du förtjänat!

/ Efraim


Jag börjar Skisspaus med ett helt uppslag från min skissbok. Olika blommor som jag fantiserat ihop och skissat med en tunn tuschpenna. Jag ville göra uppslaget extra snyggt, som någon gammal fältbiologs skissbok så jag skrev även lite text och förklaringar på låtsaslatin.

5 kommentarer:

 1. Ser riktigt bra ut :)Känns verkligen som att blommorna finns

  SvaraRadera
 2. Tack både Tom och Elin! Alla växter är ju inte upptäckta så vem vet, kanske finns en Inceptos Himenaeos där ute någonstans som väntande i någon liten dunge i regnskogen :)

  SvaraRadera
 3. Den kanske bara väntar på att jag ska komma och plocka den någon dag, alldeles ovetande om att jag upptäckt en ny art :) Fint ritat förresten. Men det tycker jag alltid om dina teckningar.

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket Linnéa! :D

  SvaraRadera