28 december, 2010

Självporträtt

Nu när jag kommit på hur kul och snabbt det är att jobba med markers så ville jag rita mer! Ett självporträtt fick det bli den här gången, efter foto. Jag är ingen hyperrealist, även om jag strävar efter skickligheten att kunna vara det om jag vill, så det är väl lagom likt. Vill man ha något som ser ut som ett foto så kan man ta ett foto! Vill man ha ett igenkännbart porträtt med en snygg tecknad, unik stil, då kan man vända sig till mig. (Vissa dagar är man väldigt ödmjuk och självkritisk som illustratör, men lite tro på sig själv måste man ha ibland också!)


Här är i alla fall fotot jag använt som referens, så vill man beställa ett porträtt så blir det inte lika mycket att köpa grisen i säcken ;-)

Priser för porträtt i A4 storlek (inkl. moms) :
Gråskala 450 SEK
Färg 600 SEK

Follow Efraims Tecknarblogg

4 kommentarer:

 1. Ja, jag tycker det är bra! Varför ska en teckning se ut som ett foto? Det är ju väl ändå inte nödvändigt. :)
  Min enda referens av dig nu är ju det där fotot, men jag tycker absolut att man ser att det är du! Väldigt snyggt jobbat! :D))))))))) <--dubbelhakor
  /Annkan

  SvaraRadera
 2. Du är skicklig på ljus med markers! :D Keep it up! :D

  SvaraRadera
 3. Himla snyggt självporträtt! Älskar linjerna!

  Ja, jag har med åren fått en helt annan uppfattning om att teckna. Nästan hela mitt liv har jag velat rita exakt som det ser ut och har tyckt att allt som inte varit så har varit dåligt. Men med tiden har jag kommit till den kloka insikten och åsikten som du här framför: Varför skulle det vara mer spännande och bra om det är fotoidentiskt? Det kan vilket photoshop som helst fixa! (fast jag fascineras gärna fortfarande av de som kan det där...) Så det är typ hundra gånger coolare att ha sin egen stil :) Sedan är det ju inte fel om man blir så bra som man vill bli också fast med en annan måttstock än fotolikt.

  SvaraRadera
 4. Annkan: Tack! :D

  Calle: Tackar! Det är rätt så likt akvarell faktiskt, lite snabbare och inte lika precist. Man får tänka var det vita skall skina igenom och sen lägga på många lager där det ska bli mörkt!

  Elin: Tack så mycket! Jag har inte bara eftersträvat exakt likhet, men som sagt att ha tekniken när det behövs men att kunna göra mer tecknat med, det är något jag eftersträvar. Jo jag blir också fascinerad, både av digitala målningar och gamla porträtt från museum. Hyperrealismen har sin charm den med! Det jag eftersträvar mest är nog ändå att kunna rita så likt idéerna i hjärnan som möjligt. Det är ju så ofta bitar faller bort (eller ibland läggs till) i länken melllan idén och pappret; tecknararmen.

  SvaraRadera