01 oktober, 2010

Efraim Ramsén - Illustratör - Tecknare - Bildberättare


En sak jag har velat inneha länge men aldrig tagit mig tid att göra är visitkort. Ska jag nu driva min egen firma som frilansande tecknare så finns det ju typ inget proffsigare än att säga "Här är mitt kort" när man berättar för någon förvånad främling vad man gör. 

Efter att ha känt starka vibbar till American Psycho när jag satt i timmar och försökte hitta rätt typsnitt känner jag nu bara glädje över att vara klar. Jag är stolt, det här är något som jag kan visa och ge till människor och känna att det ger en positiv bild av mig som tecknare. Att designa, trycka och skära alla kort själv var riktigt kul och prisvärt. Om du själv tänker göra visitkort så rekommenderar jag lite tjockare kartongaktigt papper och att använda en färglaserskrivare eller liknande. Jag är inte helt säker men tror utskrifter från bläckstråleskrivare har lättare att smetas ut.

Designtanken var ett klassiskt stilrent visitkort mixat med det lite osymmetriska, handtecknade och färgglada skapandet jag utför. 

Döm själv, skulle du anlita mig efter att ha fått detta kort i din hand? Eller i alla fall kolla in bloggen? 
5 kommentarer:

 1. Skulle jag anlita dig? Aldrig någonsin! =P
  Nej men ärligt, det ser jättesnyggt ut. =) Det får mig att tänka på illustrationerna på mjölkpaket av nån anledning.

  SvaraRadera
 2. hakar på ovanstående. själv tänker jag på will eisners bok.
  och jag håller med, det ser jätte bra ut.

  SvaraRadera
 3. Tack, vad snälla ni är! :D

  SvaraRadera
 4. Hade jag ett visitkort så skulle det vara lika snyggt som ditt! Så du vet. Utmärkande, seriöst och tydligt!

  SvaraRadera
 5. Tack för de fina orden Elin! Det låter så enkelt när du säger utmärkande, seriöst och tydligt, och det kanske det var.. Men det var precis så jag ville att kortet skulle uppfattas! Framförallt något som man kommer ihåg eller lätt kan förknippa mig med om man hittar det i plånboken senare :)

  SvaraRadera