02 maj, 2010

Färgläggning - uppdaterad och avslutad!

Uppdaterat! Hela bilden är klar!

En teknik jag utforskar i mitt projektarbete är färgläggningsmetoden som brukar kallas cell-shading. Kort sammanfattat så innebär den att man färglägger med fält av olika färger istället för att göra mjuka övergångar med penslar som man gör i soft-shading (som jag tex gjort på porträttet av Cigarette smoking man).
Här är min tuschade bild, redo att färgläggas!

Work in progress - jag har lagt en bakgrundston och utgått från den när jag valt färger. Har kommit på att det är lättare att välja lite enhetliga och mindre spretiga färger på det sättet, och det ska vara lättare för hjärnan att jämföra färger mot någon mellanton snarare än helt vitt. Just nu håller jag på och lägger grundfärgen på alla ytor, sen ska skuggor, högdragar och detaljer målas dit. Uppdaterar det här inlägget igen när bilden är färdig!


Här har jag lagt alla grundfärger, härnäst skall det skuggas! Jag har också beskurit bilden för att förstärka det intensiva perspektivet!

Bilden är inte långt ifrån klar nu! Här har jag lagt både skuggor och highlights så det är bara några detaljer kvar.

Något jag har velat prova länge är att ha färgade linjer, så det är precis vad jag har gjort. Här dock med en kompromiss då de har ungefär 60% opacitet. Nu är bilden i alla fall färdig, äntligen!

1 kommentar:

  1. Det här ser ut att bli aaassnyggt! gillar hur du löste det där med plankorna. Och att lägga bakgrundston är ett skitbra tips! gillar hur det blev med svärtan. BAH, SNYGGT HELT ENKELT!

    SvaraRadera