13 maj, 2010

Färdig och färglagd illustration

Det har varit en riktig jobbdag! Jag är ändå stolt att jag hann färglägga hela den här bilden idag. Arbetade lite effektivare än på Gun and badge bilden så det gick snabbare att färglägga med, men det var slitigt! Det känns verkligen skönt att lära sig små knep och metoder som kan snabba upp det digitala målandet rejält. På den här bilden jobbade jag  med alla färger i ett multiply-lager över linearten, men hade lagt dit bara de svarta linjerna med, så att jag kunde både måla snabbt med penseln och använda paintbucket. Att slippa markera eller måla konturer med färg när man ska fylla i ytor sparar mycket tid.

Dagens inlärda Photoshop-kort-kommando: Caps Lock gör markören till ett litet kors. Bra om man vill slippa en bild på en trollstav eller en fet hink som är ivägen när man ska se detaljer. Mindre bra om man trycker det av misstag så man inte kan se penselstorleken och sedan får panik de närmsta 10 minuterna om hur man ska återställa det, innan PS-kunniga Fredrik kommer och räddar situationen!

Här är den färdiga bilden, säg gärna vad som tycks! Ska göra en svartvit version med, men det borde inte ta så lång tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar