24 februari, 2010

Tecknarkväll med Emil

Jag och Emil har under kvällen varit här och tecknat på våra serier till Comic Royale (med välbehövd spelpaus såklart)! Min storyboard på 9 sidor är nu klar, redo för att göras till skisser. Det kommer bli tight, men det kommer att gå. Jag är en marginalernas man! 

Det fungerade mycket bättre än jag hade trott med mitt improviserade ritbord. En schysst tecknarplatta, tejp och saker att lägga under var allt som behövdes för att få ett skön yta att skissa på. Jag visste väl att jag skulle få användning för den där gigantiska anatomiboken nån gång. 

En annan sak som jag pinsamt nog just har fattat men som redan har visat sig extremt användbar är Actions i Photoshop. I stället för att sitta och förminska varje bild och sedan spara den på rätt ställe gör man det med ett knapptryck på en sekund efter att ha spelat in det första gången. Något jag verkligen ska försöka använda på olika repetiva sysslor i Photoshop. Om man ändå kunde göra det på de växande diskhögarna i köket...

 

Ovan är den färdiga storyboarden. Ska man vara petig är det egentligen thumbnails, men det räcker för att jag ska ha koll på rutor, innehåll, pratbubblor och text. Gör man för mycket detaljer så blir det svårare att göra de riktiga skisserna sedan. 

2 kommentarer:

  1. Myspys äkta män emellan :P ska bli spännande att se vad ni åstadkommit sedan :) Jag har också jobbat på flitigt med min tushade en massa igårkväll.. Fast bara linjer, ska lavera min sen

    SvaraRadera
  2. åh va duktiga ni är och va mysigt ni har det :)

    SvaraRadera