20 februari, 2011

Skisspaus 036 + Tillbakagång till fickuret?

Skiss av en gammal man, originalet är ca hälften så stort.

Det här har egentligen inget med tecknande att göra, men jag läste en artikel på DN.se och Aftonbladet om hur armbandsuret förlorat betydelse nuförtiden eftersom många endast kollar mobilen. Som klockintresserad samt säljare av smycken och klockor tycker jag det är tråkigt.

Rent praktiskt så är det smidigare att lägga en sekund på att kolla tiden och datumet på handleden än att fiska upp en mobil ur fickan. Tänk bara alla situationer där man diskret kollar på klockan för att ser hur lång tid det är kvar på en föreläsning eller om man inte kan stänga igen butiken och gå hem snart. Det skulle inte vara lika osynligt om man fiskar upp en mobil ur fickan/väskan. Man är tillbaks något sekel i utvecklingen eftersom det är samma sak som att plocka upp ett fickur.

Sen är klockor helt enkelt snygga. Det är ett smycke med praktiskt användningsområde som finns i alla prisklasser. För att få lite relevans till konstnärligt skapande så lägger jag upp en bild jag gjort som varit uppe på bloggen för några månader sedan men som passar bra in i sammanhanget.


Follow Efraims Tecknarblogg

2 kommentarer:

  1. Hej o tack för besök och kommentar!

    Vi skrev faktiskt ungefär likadant om klockor. Tänka sig....

    Jag tecknar oxå, men på en ytterst blygsam nivå (copyright ewa)

    SvaraRadera
  2. Ja nu såg jag det! Gillade "Dam i profil", snyggt jobb med ansiktslinjerna och håret!

    SvaraRadera