27 februari, 2011

FULL METAL JACKET

En film som jag haft liggande ett tag och velat se, och nu för några dagar sedan blev det äntligen av! De som har sett den vet förmodligen vilken klassiker det är, och har man inte gjort det så rekommenderar jag den starkt! Enligt IMDbs lista på världens 250 bästa filmer genom tiderna ligger den för tillfället på plats 86.

Jag blev i alla fall inspirerad att göra en teckning med en bild från filmen som referens. I grunden ligger en lös blyertsskiss, sen lager och lager av promarkers, sist ytterligare ett lager av blyerts. Jag är faktiskt riktigt nöjd med färgarbetet, speciellt i ansiktet. Det blev inte jättelikt filmens huvudperson men skuggorna och ljuset i ansiktet fungerar bra.


Follow Efraims Tecknarblogg

4 kommentarer:

 1. Jag har ingen aning om vilken film det är men teckningen är hur bra som helst. Jag kanske också borde testa kombinationen blyets och markers någon gång, det verkar kul.

  Sv: tack

  SvaraRadera
 2. Tack! :D
  Det funkar faktiskt riktigt bra, bara man är försiktig och inte smetar ut skissen för mycket i början, sista blyertsen får man lägga när man är klar med markerpennorna.

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt! Passar bra med gråa konturer istället för svarta, ger ett mjukare intryck.

  SvaraRadera