24 januari, 2011

Ny skrivare/scanner för A3 format

Jag är galen i tecknarmaterial, och det här kan man ju säga hör till. När jag började på Serie- och Bildberättarprogrammet så köpte jag en riktigt billig Lexmark (uäh..) skrivare/scanner. Även om scannerdelen inte är speciellt bra när det kommer till färgbilder så har den tjänat mig väl genom åren. Skrivarpatronen har dock alltid torkat innan den varit slut och jag har lagt förmodligen 5 gånger mer på färgpatroner än själva skrivaren utan att skriva ut mycket alls.

När jag gick i skolan så hade jag ju dessutom tillgång till just scanner och utskrift i A3 format, något som är väldigt uppskattat då jag tycker om att jobba på lite större format till både serier och illustrationer. Ofta har jag dock dragit mig för det när jag arbetar hemma på grund av storleken. När jag gjorde en affisch till en utställning så fick jag scanna den i fem bitar och sen pussla i Photoshop för att sammanfoga. Det är en metod som fungerar då och då men inte speciellt roligt om jag skulle ha en serie på 20 sidor att göra samma sak med.

Så, istället för en ny bläckpatron till min kassa Lexmark så lade jag den summan gånger fyra ungefär och har nu beställt en BROTHER MFC6890CDW som klarar både att scanna och skriva ut i upp till A3 format! Jag börjar redan nu drömma om en framtid där jag allt mer jobbar på större format som oftast ger snyggare bilder, att kunna scanna in en liten skiss och skriva ut den stort för att fortsätta jobba på den (mycket mer användbart än vad man kan tro), samt att skriva ut egna affischer (skrivaren ska klara kantfria utskrifter).

Enda problemet blir att monstermaskinen kommer ta upp ca 3% av mina kära kvadratmeter i lägenheten, men jag kommer nog ha den på skrivbordshyllan där den nuvarande står så det kanske inte blir så stor skillnad.

Här är några bilder på skönheten! Jag får ta och återkomma vid ett senare tillfälle och skriva lite om hur den faktiskt presterar när jag har hunnit använda den ett tag.
Follow Efraims Tecknarblogg

8 kommentarer:

 1. Det här ser ju riktigt smaskigt ut! Jag måste nog också skaffa mig en A3-scanner/skrivare inom kort, så jag längtar efter den utlovade recensionen. Ballt!

  SvaraRadera
 2. Den var inte liten XD Hoppas den är bra :3

  SvaraRadera
 3. Lisa: Eller hur! Ska återkomma när jag testat! Kul att du kikat in här på bloggen förresten, såg att du hade en ny(?) så följer den nu =)

  Frih: Nja men stort ska det vara, A3 ju! :D

  SvaraRadera
 4. Shit vad bra med en recension av en sån här apparat! Går nämligen själv i köptankar och har börjar spara :) Får man fråga vad du gav för spektaklet?

  SvaraRadera
 5. Haha :p jaså tycker du att jag konkurrerar ut dig? Nä, jag tycker din bild var grym!

  Men det var kul att vara med i tävlingen, speedpaint är alltid kul fast jag brukar bli irriterad jag är klar o ser allt som fattas ;D

  Menmen, det är väl därför det är speedpaint. För att man inte ska vara för petig :P

  SvaraRadera
 6. Calle: Skall bli när jag hunnit använda den något, kanske om 2 veckor eller nåt, får ju se när jag får den också. 2100kr kostade kalaset.

  Linnéa: Kanske, i alla fall i Paint-skills :P Jag gillar att göra speedpaints med, var ett tag sen nu om man inte räknar den här :)

  SvaraRadera
 7. Åh, skulle också vilja ha en A3 scanner. Hade egentligen bara tänkt scanner men om den här är bra kanske jag ska tänka om :)

  Sv: Ja, jag fick ju faktiskt idén på nytt när jag var inne på din blogg :) Och då måste man ju följa ingivelsen liksom. Men det tar ju lite tid att bygga upp teknik :)

  SvaraRadera
 8. Oh en sån där hade vart nice och skaffa sig! har redan en a3 scanner men en skrivare ansluten till scannern hade inte varit fel =)

  SV: Å eftersom du testat att rita på t-shirt så borde du ha ett bra tips på en vit tush/bläck penna som håller på allt... dvs om ja skuggat en teckning och sen vill ja få till ljusreflektioner på själva skuggningen då kan ja ju ta en vit penna och göra detaljerna mer detaljerade =) vet du var man kan få tag på en sådan typ av penna kanske =) ??

  SvaraRadera