18 januari, 2011

Gilbert & George - popkonstveteraner tolkar urinröret

Sedan jag såg en dokumentär om konstnärsduon Gilbert & George för något år sedan så är det två typer som jag har haft i minnet då och då. I dokumentären diskuterades det mycket om deras konst men också om deras framträdande och levnadssätt, om hur de verkade vilja göra sina liv till ett samordnat och uttänkt konstverk i sig, att de såg sig som levande skulpturer.


Jag skulle nog vilja se om den dokumentären, eller någon liknande. Mest för den konstiga känslan jag kommer ihåg att den gav mig; lite hopp och besvikelse för konsten på samma gång. Den här lilla artikeln i DN fick mig att komma ihåg konstnärerna och väckte smått mitt intresse som nu vuxit lite mer medans jag rotat runt i lite gamla intervjuer.

Även om det inte är mitt största brinnande intresse så är jag intresserad av samtida konst, och det kopplas ju också ihop med mitt faktiskt största brinnande intresse - tecknandet.

Något jag tycker att allt för många "det-här-kunde-min-femåriga-dotter-gjort-bättre-tyckare" på museum inte tänker på är att ett konstverk är som en låt, en utställning som ett album. Man behöver inte förstå allt för att tycka att det är bra, precis allt i hela världen behöver inte en förklaring.


Alla bilder i det här inlägget är © Gilbert & George
Follow Efraims Tecknarblogg

3 kommentarer:

 1. "Man behöver inte förstå allt för att tycka att det är bra, precis allt i hela världen behöver inte en förklaring."

  Ja! Eller hur!

  SvaraRadera
 2. Sv: Eller hur! Jag har hört att säsong två är bäst så jag njuter för fullt :-D Fint att det har kommit rätt många säsonger också så man kan plöja flera avsnitt åt gången.

  Ja jag vet inte riktigt vad jag tycker faktiskt. Det skulle nog inte skada om det var lite mer ordning och reda ;-) Vi skulle ju haft Höjer igår, trodde vi, men han dök inte upp. :-)

  SvaraRadera
 3. Gött att du håller med mig Olov hehe :P

  Malin, jag kan nog inte bestämma om säsgong 2 eller 4 är bäst, är en bit in på s. 5 nu så det är bara att plöja på med avsnitten! :)

  SvaraRadera