22 december, 2010

Skisspaus 004

När jag och Elena var på Glyptoteket i Köpenhamn passade vi på att teckna några av statyerna. Just den här föreställer en soldat (Romersk eller Grekisk kommer jag inte ihåg!) från ca 330 f.K. Blyerts från min skissbok. Tyvärr har jag fått öka kontrasten lite för att det ska synas något på en skärm, den är ljusare och med lite subtilare skuggor i verkligheten. Är du en person som gillar att teckna och skulle befinna dig i Köpenhamn, ta några timmar på Glyptoteket. Det finns små stolar att bära runt som man kan sitta på när man tecknar, och massor av statyer från alla tidsåldrar och kulturer att teckna av. Vill man slippa inträde så finns även en del statyer på Statens Museum för Konst.

4 kommentarer:

 1. Åh, glyptoteket är verkligen helt fantastiskt! Har bara varit där en gång men dock inte i teckningssyfte. Men jag kan tänka mig att det är underbart. Snygg teckning också! Han ser levande ut!

  SvaraRadera
 2. Ja ska man öva sig på ljus och skugga så är det väldigt lätt att teckna av vit marmor eller gips! Praktiserade hos en illustratör i Köpenhamn en vecka förra året och spenderade fritiden med att teckna på museer och folk på stan. Riktigt härligt!

  SvaraRadera
 3. Det låter helt fantastiskt! Lite avis allt! :)

  Sv: Och tack kommentaren på serien! Blev så himla glad. Du sysslar ju med serier också och är ju mer insatt än jag :) Men jag skulle vilja göra mer serier - det är bara det att jag lätt fastnar vid att det ser för amatörmässigt ut. Men ska man bli bra på något så får man ju öva i och för sig... Och med lite pepp så blir man ju också mer sugen på att fortsätta :)

  SvaraRadera
 4. Sverige är det ju väldigt utbrett med även mer vardagsnära "amatörtecknade" serier, det gör helt enkelt ofta ingenting om tecknarstilen känns amatörsmässig om innehållet väger upp det. Jag gillar både och, njuter riktigt av att läsa vältecknade serier men underground kan ha sin charm det med! Så har man en bra story är det bara att köra på så tror jag många kommer vilja läsa! Nu låter jag lite som nån professor, men jag har nog mer teoretisk än praktisk kunskap om serier ännu, även om jag tecknat en del. Men det är mycket svårare än just att bara göra en illustration så det kräver övning och tålamod! :)

  SvaraRadera