22 mars, 2010

Work in progress

Håller på och försöker göra ett porträtt av Cigarette-smoking man från the X-files. Det kommer bli i färg men med den här tekniken börjar man i gråskala för att få skuggor och form lättare rätt från början. Följer en tutorial jag har hittat här.

Jag ska försöka spara lite fler olika versioner under arbetets gång så besökare kan få en uppfattning om hur jag går till väga.

Uppdatering! Mer detaljer och skuggor, men långt ifrån klart fortfarande!

Uppdatering igen! Han har fått en lugg och detaljerna i ansiktet är i stort sett färdiga. Jag har även gjort örat, kläderna och handen. Snart är det dags för färg!


Nu har jag lagt på lite färg. Jag har experimenterat en massa och kommit fram till att just här passade det bäst att bara lägga färgen på ett Multiply-lager över målningen. Arbetsmetoden här är väl inte helt korrekt eftersom jag inte har jobbat klart med håret i gråskala, men jag var ivrig att prova färg! När jag har valt färger har jag även försökt få med lite grönt och blått för att ge en djupare färgrymd. Jag jobbar dock med en ganska nedtonad palett så det är subtilt!


 

Porträttet är klart! Håret, bakgrunder och lite detaljer här och var är fixade. Jag är faktiskt riktigt nöjd - det är en av mina favoritkaraktärer och det känns kul att kunna göra ett snyggt porträtt. Man ska vara stolt när man gör något bra! Sen har jag lärt mig väldigt mycket om målande och färgval bara på den här bilden. Uppskattningsvis har jag lagt ner totalt 8-9 timmar, och ett självklart mål med mitt projektarbete är att kunna göra snyggare bilder snabbare och effektivare. 

Lämna gärna en kommentar om vad du tycker om bilden. Även om jag är stolt är jag öppen för kritik och tips på förbättringar i kommande bilder. Jag gör ju trots allt det här projektarbetet för att lära mig!

11 kommentarer:

 1. Shit my gaaaawd!! Det där blev ju skitbra Effe. Tre tummar upp!

  Hur gjorde du en svartvit bild färgad btw?

  SvaraRadera
 2. Den är ju inte klar ännu! Inte jättelångt kvar dock! :D

  Man kan göra ett lager och ändra blandningsläget till multiply (eller lite andra alternativ), precis som när man färglägger svarta outlines.

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket Frida! :D

  SvaraRadera
 4. Håkan Ramsén23 mars 2010 22:07

  bra välgjord syns att du haft tid, pappa

  SvaraRadera
 5. Wow! Coolt! Blir snyggt! Du ska bli min färgläggare! :D

  SvaraRadera
 6. jag visar min så visar du din -
  http://dagens-nyhet.blogspot.com/

  SvaraRadera
 7. Burre, har du tur kan du bli min assistent XD

  Tack så mycket Frida! :D

  Susanna, det där lät lite perverst :p Men sure, har lagt till din blogg i min lista :)

  SvaraRadera
 8. haha, det var lite halvtänkt! snygga teckningar!

  SvaraRadera
 9. Jag faller lätt för halvtaskiga ordvitsar :p Tack! :)

  SvaraRadera